Hem

EIPC

EIPC-serien erbjuder en ny generation innerkugghjuslpumpar med aluminiumhus i storlekarna 3,5 & 6.

Denna pumpserie erbjuder en fördelaktig ljudnivå , extremt låga tryckpulsationer, utomordentlig verkningsgrad samt möjligheten att varvtalsstyra pumparna över ett brett varvtalsspektrum.

EIPC katalog

Design

Eckerles segmentpump, är en spaltkompenserad innerkugghjulspump med fast deplacement. Ingreppets längd på kuggarna skapar marginell flödes- och tryckpulsation vilket är basen för tyst drift.


Radiell kompensation

Den radiella kompensationskraften skapas genom de båda segmentdelarna. De fjäderbelastade tätningsringarna garanterar en nästan läckagefri avtätning. Beroende på arbetstrycket kommer de båda segmentdelarna att ligga an mot drevet och innerkugghjulets toppar. Då flera kuggtoppar möter segmenten resulterar detta i en mycket hög täthet. Om pumpen är symmetriskt konstruerad kan den köras i båda riktningarna utan att påverka den höga verkningsgraden.

Axiell kompensation

Den här typen av pump kan också utrustas med en axiell tätningsbricka för axiell spaltkompensation. Den orörliga brickan tätar de rörliga kuggkomponenterna. Tack vare axiell och radiell kompensation kan pumpen köras över hela varvtalsområdet och användas som mätutrustning.